O investiţie în tradiţie -> Vinurile Cotnari
Share

O investiţie în tradiţie -> Vinurile Cotnari

INIMA COTNARIULUI
Compania COTNARI este inima podgoriei Cotnari din anul 1948. Dragostea localnicilor pentru creșterea și rodul viței de vie ne-a învățat să prețuim fiecare boabă purtătoare de soare și să împărtășim cu ceilalți bucuria vieții.

Drumul vinului este lung, dar plin de recompense. Avem permanent grijă de cele peste 1.700 de hectare cu plantații de vie prin lucrări agricole performante. Specialiștii noștri lucrează în laboratoarele combinatului sau în vii, pentru obținerea unor noi soiuri de viță de vie și a unor noi cupaje de vinuri.

Vinurile de Cotnari prezintă calități excepționale obținute prin limitarea producției medii de struguri la un hectar la doar 70-80% față de celelalte podgorii ale României sau din țările viticole. Compania noastră va alege întotdeauna calitatea în detrimentul cantității. În vinoteca noastră, organizată pe criterii științifice, păstrăm cele mai reușite colecții, începând din anul 1956.

[C]453248;

PAMÂNT RODITOR
"Podgoriile sfinte" de la Cotnari, cum le-a numit Dimitrie Cantemir, sunt rodul unei îndeletniciri străvechi viti-vinicole. Din antichitate și până astăzi, vița de vie a îmbrățișat neîntrerupt dealurile molcome ale zonei, profitând din plin de particularitățile acestora.

PODGORIA DE AUR
Podgoria este adăpostită de vânturi și de curenții locali reci, datorită fenomenului de phoenizare a maselor de aer, ce determină un proces de încălzire. Perioada mai – septembrie este caracterizată de o nebulozitate cu valori reduse, favorizând insolația, creșterea strugurilor și acumularea zahărului. Solurile sunt extrem de favorabile culturii de viță de vie, cu o textura luto-nisipoasă, bogate în humus și baze schimbabile.

[I]1

UNIC ROMÂNESC
Iată de ce, Grasa de Cotnari de exemplu, nu s-a adaptat în nicio altă podgorie din România sau din lume.
Podgoria a fost mereu dăruită cu "bună potrivire de oameni înțelepți și de la natură". (Mihail Sadoveanu)

[P]186237001;

TRADIȚIA

Podgoria Cotnari face parte din Regiunea viticolă a Podișului Moldovei, fiind situată în cea mai mare parte a sa pe Coasta Cotnari – Hârlău, un segment important din marea Coastă Moldava. Reputatul academician român Valeriu D. Cotea o apreciază ca fiind "una dintre cele mai renumite regiuni viticole din țara noastră".

Această regiune se distinge prin personalitatea viței de vie și versanții bine însoriți, prin finețea vinurilor albe obținute aici și mai ales pentru dragostea tradițională a locuitorilor pentru cultura vinului.

[P]186239001;

Până nu de mult, aproximativ până la începutul secolului al XX-lea, prelucrarea strugurilor în Podgoria Cotnari, în vederea producerii vinurilor, se facea într-un mod empiric, folosindu-se vase, instalații și mijloace tradiționale, unele dintre acestea valoroase astăzi mai mult ca piese de muzeu.

[I]2

Proprietarii viilor preferau ca ei înșiși să-și vinifice producția de struguri. Ca și culesul, vinificarea de la Cotnari unea aspectul lucrativ cu cel ludic, de joc și voie bună surprinse și literar de unii scriitori precum N.D. Cocea: "Copile, râzătoare, treceau coșurile (cu struguri) flăcăilor. Aceștia la rândul lor, urcați pe scările improvizate, le deșertau în trei călcătoare de doi stânjeni în lungime fiecare și așezate de-a curmezișul cramei. Panerele golite zburau prin aer însoțite de strigări și glume piperate. Fetele le prindeau din zbor. Nici una nu se lăsa mai prejos. Răspundeau la fel, cu glume în doi peri sau cu pumni de struguri aruncați flăcăilor în față… Mustul gâlgâia ca șuroaiele umflate de ploi. Zăcătoarele se umpleau văzând cu ochii. Crama zumzăia ca un stup de albine harnice”. „O întreagă tehnologie urmărește maturarea și învechirea vinurilor, căci vinul autentic de Cotnari nu se utilizează în anul în care a fost produs, ci după doi, patru sau chiar zece ani, când înregistrează adevărata personalitate” (Alecu Al. Floares).

[P]186238001;

ISTORIE
Dacă ne-am putea întoarce cu aproximativ 2.500 de ani în urmă, am găsi pe dealul Cătălinei o cetate traco-getică, ce stăruia împrejurimile. În interiorul cetății, pe o suprafață de 5 hectare se aflau locuințele conducătorului cetății și ale celor apropiați lui, iar jos, la poale, erau așezările celorlalți, ale oamenilor de rând care cultivau pământurile. Descoperirile din interiorul cetății Cătălina au adus argumente convingătoare despre cultura viței de vie la Cotnari, tocmai din timpurile lui Burebista (82-44 i.Hr).

MEȘTEȘUG
Se spune că numele de Cotnari este dat de meșteșugul cotitului butoaielor (cot – a coti, a măsura și ar – meșter). La 1599 Cotnariul (cu 3.500 de fumuri) era unul dintre cele mai mari târguri ale Moldovei, după Suceava și Bacău.

INVESTIȚIE
Tradiția milenară se împletește cu promovarea celor mai avansate sisteme. În ultimii ani, compania a promovat investiții substanțiale împreună cu firme de renume din Italia, Germania, Suedia.
Aceste investiții au crescut capacitatea stației de îmbuteliere, au modernizat instalațiile de răcire, de eliminare a sărurilor tartrice, de limpezire centrifugă a mustului, de depozitare a vinului la învechit etc.

[I]3

INOVAȚIE
Specialiștii combinatului Companiei COTNARI se dedică unei activități susținute de cercetare științifică, de studiere a evoluției vinurilor și de constituire a sortimentelor.
Din laboratoare echipate la standarde de ultimă generație au ieșit în ultimii doi ani, două noi soiuri de viță de vie: Grasa 75 și Perla Cotnariului.

În prezent cercetăm și alte vițe de vie pentru obținerea unor biotipuri cu parametrii calitativi superiori.
Citește mai mult . . .

Articole

Share

Franklin & Sons -> Experiență, Calitate, Bun gust

Franklin & Sons este o industrie de băuturi răcoritoare înființată în 1886. Aceștia oferă o un număr mare de game premium de băuturi răcoritoare, tonice și mixere.
Lumea este un loc uimitor, plin de arome și inspirație și ne place cei mai mulți, suntem fericiți să degustăm deliciile sale, dar dacă luăm ingrediente prin intermediul lanțurilor de aprovizionare lungi, este vital pentru noi ca fiecare etapă să fie etică și să avem o poziție strictă împotriva oricăror. formă de sclavie sau trafic modern.
[I]1
Compania a fost înființată de frații George, Frederick și Albert, în magazinul lor de dulciuri din Rickmansworth, Anglia.
Erau renumiți pentru berea lor de ghimbir preparată în casă, a cărei rețetă era un secret bine păzit. Sticlele lor au fost produse în sticlă returnabilă, gresie și sifoane de sifon, dintre care unele există și astăzi.

[P]176138001

După o vreme s-au dovedit a fi unii dintre cei mai buni în a produce băuturi răcoritoare și tonice și compania a evoluat în tot acest timp.

[P]176130001

Păstrând inspirația fondatorilor, Franklin & Sons este astăzi, una dintre cele mai inovatoare firme. Apa de izvor din regiunea Staffordshire este combinată cu zahăr produs exclusiv în Regatul Unit, la care se adaugă ingrediente din toată lumea, de la portocale din Valencia, la soc englezesc, pentru a produce băuturi de cea mai bună calitate, perfecte pentru răcorire, pentru mixuri, sau pentru a fi asociate cu mâncăruri.

[P]176136001

Băuturile Franklin & Sons folosesc numai arome naturale, extracte și coloranți naturali. Pentru prepararea băuturilor nu se folosesc conservanți și îndulcitori artificiali.
Se foloseste foarte puțin plastic în ambalaje, majoritatea covârșitoare fiind formată din cutie, sticlă și carton. Acesta este motivul pentru care Franklin and Sons Ltd și compania mamă Global Brands Ltd s-au angajat într-un program de îmbunătățire continuă în toate domeniile de consum al afacerilor.

[I]3
Share

Vinul roșu -> mai mult decât o băutură

Vinul roșu a făcut parte din evenimente sociale, religioase și culturale de sute de ani. Mănăstirile medievale credeau că, călugării lor, trăiau mai mult, parțial din cauza consumului lor regulat și moderat de vin.
În ultimii ani, știința a indicat că ar putea exista adevăr în aceste afirmații.

[P]176082001

Potrivit unui studiu din 2018, sursă de încredere, deși în special nu există recomandări oficiale cu privire la aceste beneficii, consumul de vin roșu cu moderație are legături pozitive cu:

boala cardiovasculara
ateroscleroza
hipertensiune
anumite tipuri de cancer
diabet de tip 2
tulburări neurologice
sindrom metabolic


[P]176083001

Vinul roșu poate obține beneficii pentru sănătate din efectele sale antioxidante, antiinflamatorii și de reglare a lipidelor.

[C]453247

Vinul roșu, obținut din struguri negri zdrobiți, este o sursă relativ bogată de resveratrol, un antioxidant natural din coaja strugurilor.

[P]176084001

Antioxidanții reduc stresul oxidativ din organism. Stresul oxidativ are legături clare cu multe boli, inclusiv cancerul și bolile de inimă.

Există multe alimente sănătoase, bogate în antioxidanți, inclusiv fructe, nuci și legume. Strugurii întregi și fructele de pădure sunt surse mai bune de resveratrol decât vinul roșu și, din cauza riscurilor pentru sănătate legate de consumul de alcool, obținerea de antioxidanți din alimente este probabil mai sănătoasă decât consumul de vin.

Oamenii ar putea avea nevoie să bea mult vin roșu pentru a obține suficient resveratrol pentru a avea un efect, ceea ce ar putea face mai mult rău decât bine.

Acestea fiind spuse, atunci când alegeți între băuturi alcoolice, vinul roșu poate fi mai sănătos decât unele altele.
Share

O investiţie în tradiţie -> Vinurile Cotnari

INIMA COTNARIULUI
Compania COTNARI este inima podgoriei Cotnari din anul 1948. Dragostea localnicilor pentru creșterea și rodul viței de vie ne-a învățat să prețuim fiecare boabă purtătoare de soare și să împărtășim cu ceilalți bucuria vieții.

Drumul vinului este lung, dar plin de recompense. Avem permanent grijă de cele peste 1.700 de hectare cu plantații de vie prin lucrări agricole performante. Specialiștii noștri lucrează în laboratoarele combinatului sau în vii, pentru obținerea unor noi soiuri de viță de vie și a unor noi cupaje de vinuri.

Vinurile de Cotnari prezintă calități excepționale obținute prin limitarea producției medii de struguri la un hectar la doar 70-80% față de celelalte podgorii ale României sau din țările viticole. Compania noastră va alege întotdeauna calitatea în detrimentul cantității. În vinoteca noastră, organizată pe criterii științifice, păstrăm cele mai reușite colecții, începând din anul 1956.

[C]453248;

PAMÂNT RODITOR
"Podgoriile sfinte" de la Cotnari, cum le-a numit Dimitrie Cantemir, sunt rodul unei îndeletniciri străvechi viti-vinicole. Din antichitate și până astăzi, vița de vie a îmbrățișat neîntrerupt dealurile molcome ale zonei, profitând din plin de particularitățile acestora.

PODGORIA DE AUR
Podgoria este adăpostită de vânturi și de curenții locali reci, datorită fenomenului de phoenizare a maselor de aer, ce determină un proces de încălzire. Perioada mai – septembrie este caracterizată de o nebulozitate cu valori reduse, favorizând insolația, creșterea strugurilor și acumularea zahărului. Solurile sunt extrem de favorabile culturii de viță de vie, cu o textura luto-nisipoasă, bogate în humus și baze schimbabile.

[I]1

UNIC ROMÂNESC
Iată de ce, Grasa de Cotnari de exemplu, nu s-a adaptat în nicio altă podgorie din România sau din lume.
Podgoria a fost mereu dăruită cu "bună potrivire de oameni înțelepți și de la natură". (Mihail Sadoveanu)

[P]186237001;

TRADIȚIA

Podgoria Cotnari face parte din Regiunea viticolă a Podișului Moldovei, fiind situată în cea mai mare parte a sa pe Coasta Cotnari – Hârlău, un segment important din marea Coastă Moldava. Reputatul academician român Valeriu D. Cotea o apreciază ca fiind "una dintre cele mai renumite regiuni viticole din țara noastră".

Această regiune se distinge prin personalitatea viței de vie și versanții bine însoriți, prin finețea vinurilor albe obținute aici și mai ales pentru dragostea tradițională a locuitorilor pentru cultura vinului.

[P]186239001;

Până nu de mult, aproximativ până la începutul secolului al XX-lea, prelucrarea strugurilor în Podgoria Cotnari, în vederea producerii vinurilor, se facea într-un mod empiric, folosindu-se vase, instalații și mijloace tradiționale, unele dintre acestea valoroase astăzi mai mult ca piese de muzeu.

[I]2

Proprietarii viilor preferau ca ei înșiși să-și vinifice producția de struguri. Ca și culesul, vinificarea de la Cotnari unea aspectul lucrativ cu cel ludic, de joc și voie bună surprinse și literar de unii scriitori precum N.D. Cocea: "Copile, râzătoare, treceau coșurile (cu struguri) flăcăilor. Aceștia la rândul lor, urcați pe scările improvizate, le deșertau în trei călcătoare de doi stânjeni în lungime fiecare și așezate de-a curmezișul cramei. Panerele golite zburau prin aer însoțite de strigări și glume piperate. Fetele le prindeau din zbor. Nici una nu se lăsa mai prejos. Răspundeau la fel, cu glume în doi peri sau cu pumni de struguri aruncați flăcăilor în față… Mustul gâlgâia ca șuroaiele umflate de ploi. Zăcătoarele se umpleau văzând cu ochii. Crama zumzăia ca un stup de albine harnice”. „O întreagă tehnologie urmărește maturarea și învechirea vinurilor, căci vinul autentic de Cotnari nu se utilizează în anul în care a fost produs, ci după doi, patru sau chiar zece ani, când înregistrează adevărata personalitate” (Alecu Al. Floares).

[P]186238001;

ISTORIE
Dacă ne-am putea întoarce cu aproximativ 2.500 de ani în urmă, am găsi pe dealul Cătălinei o cetate traco-getică, ce stăruia împrejurimile. În interiorul cetății, pe o suprafață de 5 hectare se aflau locuințele conducătorului cetății și ale celor apropiați lui, iar jos, la poale, erau așezările celorlalți, ale oamenilor de rând care cultivau pământurile. Descoperirile din interiorul cetății Cătălina au adus argumente convingătoare despre cultura viței de vie la Cotnari, tocmai din timpurile lui Burebista (82-44 i.Hr).

MEȘTEȘUG
Se spune că numele de Cotnari este dat de meșteșugul cotitului butoaielor (cot – a coti, a măsura și ar – meșter). La 1599 Cotnariul (cu 3.500 de fumuri) era unul dintre cele mai mari târguri ale Moldovei, după Suceava și Bacău.

INVESTIȚIE
Tradiția milenară se împletește cu promovarea celor mai avansate sisteme. În ultimii ani, compania a promovat investiții substanțiale împreună cu firme de renume din Italia, Germania, Suedia.
Aceste investiții au crescut capacitatea stației de îmbuteliere, au modernizat instalațiile de răcire, de eliminare a sărurilor tartrice, de limpezire centrifugă a mustului, de depozitare a vinului la învechit etc.

[I]3

INOVAȚIE
Specialiștii combinatului Companiei COTNARI se dedică unei activități susținute de cercetare științifică, de studiere a evoluției vinurilor și de constituire a sortimentelor.
Din laboratoare echipate la standarde de ultimă generație au ieșit în ultimii doi ani, două noi soiuri de viță de vie: Grasa 75 și Perla Cotnariului.

În prezent cercetăm și alte vițe de vie pentru obținerea unor biotipuri cu parametrii calitativi superiori.