Roșu

Articole

Share

Vinul roșu -> mai mult decât o băutură

Vinul roșu a făcut parte din evenimente sociale, religioase și culturale de sute de ani. Mănăstirile medievale credeau că, călugării lor, trăiau mai mult, parțial din cauza consumului lor regulat și moderat de vin.
În ultimii ani, știința a indicat că ar putea exista adevăr în aceste afirmații.

[P]176082001

Potrivit unui studiu din 2018, sursă de încredere, deși în special nu există recomandări oficiale cu privire la aceste beneficii, consumul de vin roșu cu moderație are legături pozitive cu:

boala cardiovasculara
ateroscleroza
hipertensiune
anumite tipuri de cancer
diabet de tip 2
tulburări neurologice
sindrom metabolic


[P]176083001

Vinul roșu poate obține beneficii pentru sănătate din efectele sale antioxidante, antiinflamatorii și de reglare a lipidelor.

[C]453247

Vinul roșu, obținut din struguri negri zdrobiți, este o sursă relativ bogată de resveratrol, un antioxidant natural din coaja strugurilor.

[P]176084001

Antioxidanții reduc stresul oxidativ din organism. Stresul oxidativ are legături clare cu multe boli, inclusiv cancerul și bolile de inimă.

Există multe alimente sănătoase, bogate în antioxidanți, inclusiv fructe, nuci și legume. Strugurii întregi și fructele de pădure sunt surse mai bune de resveratrol decât vinul roșu și, din cauza riscurilor pentru sănătate legate de consumul de alcool, obținerea de antioxidanți din alimente este probabil mai sănătoasă decât consumul de vin.

Oamenii ar putea avea nevoie să bea mult vin roșu pentru a obține suficient resveratrol pentru a avea un efect, ceea ce ar putea face mai mult rău decât bine.

Acestea fiind spuse, atunci când alegeți între băuturi alcoolice, vinul roșu poate fi mai sănătos decât unele altele.